Вишня - символ рідної Землі та України, матері і дівчини-нареченої. Вона символізує Світове дерево,тому і називається “вишнею” від слова “вишина”. У давнину в Україні вишня була ритуальним деревом. Деревце вишні садили восени в діжечку, тримали його в хаті, а навесні, в березні, вишенька розквітала і розвивалась. Цьому дереву приписувалися багато магічних властивостей. Вишня вважається символом родючості і достатку, використовується для гармонізації стосунків, для захисту від потойбічних сутностей і заздрісників, вона дарує мудрість предків. З вишнею проводили культові обряди. У відповідь вишня дарувала людям зцілення. До стовбура цього дерева рекомендується притулятись спиною, щоб виходила хвороба, а безпосередній дотик до стовбура хворих місць швидко заліковує рани. Дуже добре від хвороб шкіри допомагала свіжа зола вишні. По ній було прийнято кататися без одягу, щоб контактувало якнайбільше поверхні тіла. Золою вишневого дерева, розведеною у воді, поїли дітей. Вважається, що так вони краще ростуть, розвиваються і хворіють менше. Сьогоднішня наука підтверджує цілющі властивості вишні, які застосовувались нашими далекими предками. Важко знайти більш корисну рослину, ніж вишня. За своїм складом, кількістю вітамінів і корисних речовин вишня поступається тільки суниці.
Вишня широко використовується в народній медицині.
Плодоніжки мають сечогінні та в’яжучі властивості, їх використовують при нирково-кам’яній хворобі, захворюванні суглобів, при набряках і проносах. Плоди виявляють відхаркувальну, послаблюючу, діуретичну й антисептичну дію, поліпшують апетит і травлення, тамують спрагу при гарячці. Водні настої плодів виявляють заспокійливу й протисудомну дію. Вишню використовують при запаленні дихальних шляхів, для зменшення бродіння в кишечнику, як загальнозміцнюючий засіб при анемії та як послаблюючий засіб при запорах. Плоди з молоком дають позитивні наслідки при вживанні хворими на артрит. З плодів готують сироп, який додають до різних ліків для покращення їхнього смаку. Відвар молодих пагонів вживають при діареї, хронічних колітах.
Листя із вишні при ферментації набуває запаху “п’яної”вишні, а на смак чай виходить трохи терпкий. Маючи багатокомпонентний хімічний склад, вишня покращує кровообіг в тканинах, позитивно впливає на діяльність нервової системи, яка контролює роботу щитовидної залози. При постійному вживанні чаю покращується якість сну, знижується роздратованість, організм очищається від поганого холестерину, також очищаються і укріплюються судини. Чай покращує кровообіг, підвищує рівень гемоглобіну, насичує тканини і органи киснем, завдяки цьому нормалізується робота серцевого м’язу, знижується ризик утворення тромбів та ішемії, зменшується больовий синдром у жіночі дні. Чай корисний дорослим і дітям від 3 років у якості профілактики застуди, як засіб, що підвищує опірність організму вірусам. З його допомогою можна значно покращити стан здоров’я і прискорити одужання при захворюваннях органів дихання та носоглотки.
Протипоказання: Не вживати при загостренні виразки ШКТ.
З обережністю приймати при гепатиті, ожирінні, зниженому артеріальному тиску, алергії.
Купити товар можна тут