Чай із молодих пагонів сосни ферментованийвідновлює судинну систему, слугує профілактикою онкологічних захворювань, виводить радіонукліди, позбавляє клітини інтоксикації.
Якщо скласти список усіх хвороб, від яких можна позбутися, вживаючи сосновий чай, потрібно назвати такі як: гангрена, облітеруючий ендартеріїт, серцево-судинні захворювання, відшарування сітківки ока, енцефалопатія, атрофія м'язів, розсіяний склероз, судомні стани, функціональні розлади, пов'язані із захворюванням судинної системи. Все це під силу сосновому чаю.
Сосновий чай має відхаркувальні, дезінфікуючі, сечогінні та жовчогінні властивості. Приймати при запаленнях верхніх дихальних шляхів, при бронхітах, хронічному запаленні легень, ревматизмі, подагрі, нирковокам'яній хворобі, водянці,запаленні жовчного міхура, як кровоочисний засіб та для покращення імунітету.
Спосіб приготування: 1. Обдайте заварний чайник окропом 2. Насипте чай (1 ч.л. на чашку) 3. Залийте окропом 4. Дайте настоятися 3 – 5 хв 5. Приймати за 30 хв. після їжі.