Листя із вишні при ферментації набуває запаху "п'яної"вишні, а на смак чай виходить трохи терпкий.
Завдяки великому хімічному складу, вишня покращує кровообіг в тканинах.
Позитивно впливає на діяльність нервової системи, яка контролює роботу щитовидної залози. При постійному вживанні чаю покращується якість сну, знижується роздратованість, організм очищається від поганого холестерину, також очищаються і укріплюються судини. Чай покращує кровообіг, підвищує рівень гемоглобіну, насичує тканини і органи киснем, завдяки цьому нормалізується робота серцевого м'язу, знижується ризик утворення тромбів та ішемії, зменшується больовий синдром у жіночі дні.
Чай корисний дорослим і дітям від 3 років у якості профілактики застуди, як засіб, що підвищує опірність організму вірусам. З його допомогою можна значно покращити стан здоров'я і прискорити одужання при захворюваннях органів дихання та носоглотки.